Cansın Sağlam ile Aşk Üzerine

Aşka adadığımız şubat ayı için ilham veren Luna Merdin kadınlarından biri olan Cansın Sağlam ile ilişkileri, tek eşliliği ve tılsımları konuştuğumuz mini bir röportaj gerçekleştirdik.

Keyifli yanıtlarını keşfetmeye davetlisiniz!

Gerçek aşkı nasıl tanımlarsın?

Gerçek aşk’ tabiri, bu iki sözcük yan yana geldiğinde anlamını düşürüyor bence. Aşkın gerçek olmasına gerek olduğunu, kendini ispatlamaya ihtiyaç duyduğunu düşünmüyorum.

Aşk zaten olduğu haliyle apayrı hissettiriyor. O hissi karşılıklı hissettiğim dört ilişki yaşadım. Hepsi birbirinden farklı ve güzeldi.

Aşk'ı tek bir kelimeyle özetleyecek olsan bu ne olurdu?

Bağımlılık ve bağlılık.

Aşık Cansın nasıl biri?

Aşık bir Cansın o aşkın içinde mutluysa, karşılığında tatmin olabiliyorsa, çok mutlu biri.

Biraz da tembel biri.

Sonsuz aşka inanır mısın? Neden?

Açıkçası pek inanmıyorum. Nedeni, sonsuz aşka olan inancımı kaybetmemle ilgili değil. Sadece, bence böyle bir şeyin varlığına inanmak bizi aslında olmayan bir durumun içine sürüklüyor. Sonsuz aşkın peşinde bazen eğlenmeyi ve mutlu olmayı unutabiliyoruz. Karşımızdaki insanı daha farklı perspektiflerden değerlendirebiliyoruz. Hiçbir zaman çok eşli bir insan olmadım. Fakat sırf tek eşli olduğum için bir ilişkiyi sonsuzluğa sürüklemek için çabalamak hem mantıklı değil hem de sonu hüsran oluyor. Yorucu, zorlamaya gerek yok. Kadınlar sonsuz aşka çok inandıkları için, bir şeyler sonsuz olsun diye (Bunu genellikle benim gibi genç kadınlar yapıyor.) kendilerinden çok ödün veriyorlar. Daha sonra değişiyorlar; oysa hayatlarındaki adamın aşık oldukları ilk hallerinden uzaklaşmış oluyorlar.

Dolayısıyla sadakat konusu bunun tam tersi. Aldatmak illa ki biriyle beraber olmak değil, hayatındaki insanı olduğu gibi sevmektir bence. Mesela çok eşli birçok arkadaşım var ve hayatlarından memnunlar. Çünkü hayatlarındaki insana olduğu gibi saygı ve sevgi gösteriyorlar.

Aşkı güçlendiren tılsımlara inanır mısın?

Tılsımlara kesinlikle inanıyorum. Maddesel bir şey olsa da farklı açılarla bana enerji verdiklerini, uğur verdiklerini hissediyorum. Mesela bu Luna Merdin Turna yüzüğümü takarsam aşkı bulacağımı söylemişlerdi; bense çok mutlu olduğum ve aşka radarımın açık olduğum bi dönemimde değildim. Yüzüğü taktım ve birkaç saat sonra şu anki sevgilim olan Tolga’yı gördüm. Temmuz ayından beri sevgiliyiz. :)